SZÉCHENYI 2020 PÁLYÁZATI KÖZLEMÉNYEK

TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS A
BETATHERM KFT-NÉL

Támogatás mértéke: 50%

Cégünk 2018. augusztusában adta be pályázatát a GINOP-2.1.8-17 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A projekt 7 244 790 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A cég a fejlesztés során 4 db plazmahegesztő gépet szerzett be. A berendezésekkel a radiátoroknál használt hegesztési technológiákat korszerű és jól automatizálható plazma hegesztésre váltja ki melynek eredményeképpen 3-5%-kal csökken az 1 db radiátorra fordított élőmunka mennyisége.

Az új termékeknél  többletfedezeti forrást biztosít a cégnek, illetve versenyképességi előnyt a gyártott termék árában.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve:  BETATHERM Hőtechnikai Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe:  Technológiai korszerűsítés a Betatherm Kft-nél

A szerződött támogatás összege:  7 244 790 Ft

A projekt tényleges befejezési dátuma:  2019.06.20.

A projekt azonosító száma:  GINOP-2.1.8-17-2018-02228

Projekttábla

—————————————————————————————————————————–

BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

KORSZERŰ MEGMUNKÁLÓ GÉPSOR BESZERZÉSE SPECIÁLIS ACÉL RADIÁTOROK GYÁRTÁSHOZ A BETATHERM KFT-NÉL

Cégünk 2017. év februárjában nyújtotta be pályázatát a GINOP-1.2.3-8.3.4-16 „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásra. A projekt összesen 18,485 millió Ft vissza nem térítendő, illetve 36,97 millió Ft visszatérítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A cég 1990-ben alakult. Kezdetben acél fürdőszobai radiátorokat gyártottak és 2003-tól bővült paletta szobai cső és panelradiátorokkal. A vállalkozás főleg import acélból, saját telephelyén évente 35-40 ezer radiátort gyárt.

A fejlesztés célja: Olyan korszerű gyártóberendezéssel rendelkező üzem kialakítása, ahol formáját, energiahatékonyságát, tartósságát tekintve versenyképes, a vásárlók által megfizethető dizájn radiátorok gyártása történhet, a hazai és export relációba, hogy a dizájn radiátor piacon a divatirányzatok szerepe is meghatározó. Jelenleg az ovális profilokon kívül a szögletes profilokat is keresik, illetve ezek kombinációját. A 50/60/70 x 11 x 1,5 mm-s zártprofilból készülő fűtőcsövek egy teljesen új termékcsalád kifejlesztését és gyártását igénylik cégünk részéről. Itt nagyon fontos a két síkban lévő fémprofil illesztési pontosságának, és hegesztési varratának minősége, illetve eldolgozottsága.

A fejlesztés tartalma: A beszerzendő gépsor: Anyagleválasztás nélkül működő más szerszámgép fém megmunkálására, illetve 8460 Sorjázó, élező, köszörülő, csiszoló, tükrösítő, fényező vagy más módon simító szerszámgép fém vagy cermet köszörűkővel, csiszolókoronggal vagy polírozóval történő megmunkálására.

A fejlesztés eredményeként a gépsorral lehetőség nyílik arra, hogy a zártprofilú 70/60/50x11x1,5 mm-es profilú, új termékcsaládok jöjjenek létre. Ennek keretében a zárt profilvégen egy préselő berendezés dudort sajtol, amely által az ellenállás hegesztés az illesztési felületen lévő hegesztés minősége javul. Az új gépsor beszerzésével a Betatherm Kft a síkovál profilok újszerű megmunkálásával növelni tudja a termékválasztékot és a minőséget. Ezzel a technológiával gyártott radiátorok darabszáma évente növekedni fog, 3000-5000 közöttire 200-300 EUR/db áron, évi 45-65 mFt árbevétel többletet generálva.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve:  BETATHERM Kft.

A projekt címe:   Korszerű megmunkáló gépsor beszerzése speciális acél radiátorok gyártáshoz a Betatherm Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 55.455.297 Ft

–       vissza nem térítendő:18 485 099 (30%)

–       vissza térítendő:36 970 198 (60%)

 

A projekt tényleges befejezési dátuma:  2018.08.24.

A projekt azonosító száma:GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00235

Projekttábla

—————————————————————————————————————————–

BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE 46 942 900 FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE 60%

A BETATHERM Kft. 46 942 900 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Észak-Magyarországi Operatív Program keretein belül meghirdetett „GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL” című pályázaton.

2015 júniusában került lezárásra az Európai Regionális Fejlesztési alap által az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül „GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL” című épületfejlesztési beruházás. A projekt keretein belül megvalósult – a meglévő gyártócsarnok kibővítéseként – egy új gyártást kiszolgáló raktárépület építése, ami jelentősen elősegíti cégünknél a gyártásközi logisztikai folyamatokat. A beruházás második fázisában a felületkezelési folyamatoknak és a csomagolási munkáknak helyet adó régi épület került felújításra, ami így energiatakarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé, javítva a munkakörülményeket, és esztétikus megjelenése hozzájárul a cég arculatának javításához. Az épület ad helyet, számos műszaki fejlesztés mellett, szintén a pályázat keretein belül megvalósult, korszerű füstgázhasznosító hőcserélő berendezésnek is. A beépítésre került berendezés segítségével a 300 oC-os füstgázból átlagosan 40 KW hőenergiát tudunk visszanyerni, és hasznosítani. Ez a fejlesztés környezetvédelem és energiafelhasználás tekintetében is fontos szerepet játszik, csökkentve az üzemeltetési költségeket. A beruházás megvalósításához az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás elengedhetetlen szerepet játszott. A több mint 78 millió forint értékű beruházásból az ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0092 számú pályázati szerződés alapján a támogatás mértéke 46 942 900 Ft. A beruházás előnyei már a pályázat lezárásától számított rövid időszak alatt is érezhetőek, és a későbbiekben elősegítik a hosszú távú fejlesztéseket. A megvalósult épületfejlesztések hatására a Betatherm Kft. 2018-ra öt új munkahellyel bővül.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0092

A PROJEKT BEFEJEZÉSE: 2015.06.12.

Letölthető dokumentumok

—————————————————————————————————————————–

BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

MINŐSÉGI LAPRADIÁTORGYÁRTÁS TECHNOLÓGIAI BŐVÍTÉSE A
BETATHERM KFT-NÉL

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE 48 543 990 FORINT

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE 40%

A Betatherm Kft 1990-ben történt megalakulás óta, társaságunk fő tevékenysége a dizájn-radiátorok gyártása. A korszerű radiátorok jellemzője, hogy a megfelelő műszaki tulajdonságok mellett belsőépítészeti elemként illeszkedjenek a környezetükhöz. Ennek a feladatnak a megvalósítása naponta új kihívások elé állít minden Betatherm dolgozót. Huszonöt éves fennállásunk alapja az innováció volt. Termelésünk 90 %-a jelenleg is exportra kerül. ami megköveteli a korszerű gyártástechnológiát. A GOP pályázat keretein belül, összesen 121.359.096 Ft értékű gépi beruházást tudtunk megvalósítani, melyből a támogatás összege 49.281.818 Ft. Ilyen mértékű beruházást önerőből nem tudtunk volna megvalósítani. A beruházások eredményeképpen nem csak a termelési kapacitásunk növekszik, hanem javulnak a minőségi gyártás feltételei is, Jelentős javulást várunk, az üzemeltetési és termelési költségek csökkentése terén is. A beruházás keretein belül beszereztünk egy korszerű porfestő berendezést, amely az eddigi technológiánkhoz képest 40 % festék megtakarítást fog eredményezni, amely a költségcsökkentésen kívül, környezetvédelmi szempontból is fontos. Az összesen 7 db különféle hegesztő berendezés a robotokkal történő hegesztést támogatja. Az új híddaru segítségével az anyagmozgatásra fordított időt tudjuk jelentősen redukálni. Egy horizontális csomagológéppel a műanyag csomagoló anyag felhasználásunkat felére fogjuk csökkenteni. Adatgyűjtős vonalkód olvasók rendszerbe állításával a termeléskövetést és a készletellenőrzést automatizáltuk. Ennek érdekében ügyviteli rendszerünket új szoftver modullal bővítettük. Piaci jelenlétünket növelni szeretnénk a szomszédos országokban is, ennek érdekében a weblapunkat román és szlovák nyelvű változattal bővítettük. A megnövekedett gyártókapacitás kiszolgálásához, az automatizáláson kívül a dolgozói létszámunk növelésére is szükség lesz. A közeljövőben kb.3-5 fős létszámbővítést tervezünk.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GOP-2.1.1-12/B-2013-0639

A PROJEKT BEFEJEZÉSE: 2015.05.21.

Letölthető dokumentumok


Részletes kereső

Termékeink

Látogasson el hozzánk