széchenyi 2020 pályázati közlemények

A megpályázott GINOP-8.3.5-18 kamatmentes MFB hitel felhasználásával 2 db új technológiai berendezést kívánunk vásárolni, amelyek általunk eddig nem használt, új technológiák megvalósítását teszik lehetővé. Az egyik beruházás egy keményforrasztó kemence, a második berendezés egy automata forgóserleges szemcseszóró berendezés.

A Betatherm Kft. által gyártott radiátorok és alkatrészei hegesztési eljárásokkal készülnek. Használunk TIG, MIG, TIG Plasma, és Ellenálláshegesztési eljárásokat. Ezeknek az eljárásoknak egyik jellegzetessége, hogy a hegesztési varratok utólagos megmunkálása, tisztítása, számottevő kézi munkát igényel.Létezik a hegesztéssel egyenértékű keményforrasztó technológia, ahol nincs szükség az utóműveletekre. Ez a technológia egy folyamatos működésű kemencét igényel, amely nagy beruházást jelent, de nagy a termelékenysége is. A kemencét lágyacél alkatrészek réz forraszanyaggal való keményforrasztásához használják védőgáz szabályozott környezetben. Az alkatrészeknek a forrasztás elött olaj- és zsírmentesnek kell lenniük, annak érdekében, hogy kohászati szempontból megfelelő forrasztást érjünk el.
A kezelendő alkatrészeket manuálisan a szállítószalagon helyezik el, és az előre beállított sebességgel mennek át a fűtési és hűtési zónákon, végig védőgáz atmoszférában. A kemence ipari számítógéppel van felszerelve, amely szabályozza, beállítja és érzékeli a kemence hőmérsékleteit, a pályasebességet és az összes lehetséges riasztást, valamint az összes szükséges indítási és leállítási funkciót, a kemence megfelelő működése érdekében.

Az így megforrasztott alkatrészek a felületkezelés elött, már nem igényelnek utólagos megmunkálást.

A jelenleg gyártott radiátorok a felületkezelés és az elektrosztatikus porszórás után kapják meg végső formájukat és a megfelelő korrózióvédelmet. A felületkezelés során speciális előmelegített vegyszerekkel vasfoszfát bevonatot, majd elektrosztatikus porszórással alapozó réteget és a beégetés után a végső epoxi-poliester bevonatot visszük fel, amely ismételten beégetésre kerül. Ez a technológia a jelenlegi viszonyok között tökéletes bevonatot eredményez, de sajnos nagyon idő és energia igényes és a keletkező foszfátiszap megsemmisítése, illetve a szennyvíz kezelése, környezetvédelmi szempontból is komoly feladatot jelent. Amennyiben az elkészült radiátorok felületét szemcseszórással tisztítjuk és érdesítjük, akkor nincs szükség vegyi kezelésre és alapozó festésre. Ezzel az eljárással jelentős kapacitásnövekedést lehet elérni, a minőségi célok teljesítése mellett. Erre a célra kiválasztott berendezés egy forgóserleges nagy kapacitású szemcseszóró, amely kb. 2 perces ciklusidővel képes a behelyezett 4-5 db radiátort megtisztítani.

Fenti két beruházás a Betatherm Kft-nél eddig nem alkalmazott, fejlett és termelékeny technológiák bevezetését teszi lehetővé.

A beszerezni kívánt eszközök amortizációs kulcsa 14,5%.

—-

TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉS A
BETATHERM KFT-NÉL

Támogatás mértéke: 50%
Cégünk 2018. augusztusában adta be pályázatát a GINOP-2.1.8-17 „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” című felhívásra. A projekt 7 244 790 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A cég a fejlesztés során 4 db plazmahegesztő gépet szerzett be. A berendezésekkel a radiátoroknál használt hegesztési technológiákat korszerű és jól automatizálható plazma hegesztésre váltja ki melynek eredményeképpen 3-5%-kal csökken az 1 db radiátorra fordított élőmunka mennyisége.

Az új termékeknél többletfedezeti forrást biztosít a cégnek, illetve versenyképességi előnyt a gyártott termék árában.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
Kedvezményezett neve: BETATHERM Hőtechnikai Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Technológiai korszerűsítés a Betatherm Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 7 244 790 Ft
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.06.20.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02228
Projekttábla

—————————————————————————————————————————–

BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

KORSZERŰ MEGMUNKÁLÓ GÉPSOR BESZERZÉSE SPECIÁLIS ACÉL RADIÁTOROK GYÁRTÁSHOZ A BETATHERM KFT-NÉL

Cégünk 2017. év februárjában nyújtotta be pályázatát a GINOP-1.2.3-8.3.4-16 „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című felhívásra. A projekt összesen 18,485 millió Ft vissza nem térítendő, illetve 36,97 millió Ft visszatérítendő támogatásban részesült. A támogatás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került megítélésre.

A cég 1990-ben alakult. Kezdetben acél fürdőszobai radiátorokat gyártottak és 2003-tól bővült paletta szobai cső és panelradiátorokkal. A vállalkozás főleg import acélból, saját telephelyén évente 35-40 ezer radiátort gyárt.

A fejlesztés célja: Olyan korszerű gyártóberendezéssel rendelkező üzem kialakítása, ahol formáját, energiahatékonyságát, tartósságát tekintve versenyképes, a vásárlók által megfizethető dizájn radiátorok gyártása történhet, a hazai és export relációba, hogy a dizájn radiátor piacon a divatirányzatok szerepe is meghatározó. Jelenleg az ovális profilokon kívül a szögletes profilokat is keresik, illetve ezek kombinációját. A 50/60/70 x 11 x 1,5 mm-s zártprofilból készülő fűtőcsövek egy teljesen új termékcsalád kifejlesztését és gyártását igénylik cégünk részéről. Itt nagyon fontos a két síkban lévő fémprofil illesztési pontosságának, és hegesztési varratának minősége, illetve eldolgozottsága.

A fejlesztés tartalma: A beszerzendő gépsor: Anyagleválasztás nélkül működő más szerszámgép fém megmunkálására, illetve 8460 Sorjázó, élező, köszörülő, csiszoló, tükrösítő, fényező vagy más módon simító szerszámgép fém vagy cermet köszörűkővel, csiszolókoronggal vagy polírozóval történő megmunkálására.

A fejlesztés eredményeként a gépsorral lehetőség nyílik arra, hogy a zártprofilú 70/60/50x11x1,5 mm-es profilú, új termékcsaládok jöjjenek létre. Ennek keretében a zárt profilvégen egy préselő berendezés dudort sajtol, amely által az ellenállás hegesztés az illesztési felületen lévő hegesztés minősége javul. Az új gépsor beszerzésével a Betatherm Kft a síkovál profilok újszerű megmunkálásával növelni tudja a termékválasztékot és a minőséget. Ezzel a technológiával gyártott radiátorok darabszáma évente növekedni fog, 3000-5000 közöttire 200-300 EUR/db áron, évi 45-65 mFt árbevétel többletet generálva.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: BETATHERM Kft.

A projekt címe: Korszerű megmunkáló gépsor beszerzése speciális acél radiátorok gyártáshoz a Betatherm Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 55.455.297 Ft

– vissza nem térítendő:18 485 099 (30%)
– vissza térítendő:36 970 198 (60%)

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.08.24.
A projekt azonosító száma:GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00235

Projekttábla

—————————————————————————————————————————–


BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE 46 942 900 FORINT
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE 60%

A BETATHERM Kft. 46 942 900 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Észak-Magyarországi Operatív Program keretein belül meghirdetett „GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL” című pályázaton.

2015 júniusában került lezárásra az Európai Regionális Fejlesztési alap által az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül „GYÁRTÁST KISZOLGÁLÓ RAKTÁRBŐVÍTÉS A BETATHERM KFT-NÉL” című épületfejlesztési beruházás. A projekt keretein belül megvalósult – a meglévő gyártócsarnok kibővítéseként – egy új gyártást kiszolgáló raktárépület építése, ami jelentősen elősegíti cégünknél a gyártásközi logisztikai folyamatokat. A beruházás második fázisában a felületkezelési folyamatoknak és a csomagolási munkáknak helyet adó régi épület került felújításra, ami így energiatakarékosabb üzemeltetést tesz lehetővé, javítva a munkakörülményeket, és esztétikus megjelenése hozzájárul a cég arculatának javításához. Az épület ad helyet, számos műszaki fejlesztés mellett, szintén a pályázat keretein belül megvalósult, korszerű füstgázhasznosító hőcserélő berendezésnek is. A beépítésre került berendezés segítségével a 300 oC-os füstgázból átlagosan 40 KW hőenergiát tudunk visszanyerni, és hasznosítani. Ez a fejlesztés környezetvédelem és energiafelhasználás tekintetében is fontos szerepet játszik, csökkentve az üzemeltetési költségeket. A beruházás megvalósításához az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás elengedhetetlen szerepet játszott. A több mint 78 millió forint értékű beruházásból az ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0092 számú pályázati szerződés alapján a támogatás mértéke 46 942 900 Ft. A beruházás előnyei már a pályázat lezárásától számított rövid időszak alatt is érezhetőek, és a későbbiekben elősegítik a hosszú távú fejlesztéseket. A megvalósult épületfejlesztések hatására a Betatherm Kft. 2018-ra öt új munkahellyel bővül.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: ÉMOP-1.1.1/FB-13-2013-0092
A PROJEKT BEFEJEZÉSE: 2015.06.12.

Letölthető dokumentumok

—————————————————————————————————————————–


BETATHERM HŐTECHNIKAI GYÁRTÓ, KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

MINŐSÉGI LAPRADIÁTORGYÁRTÁS TECHNOLÓGIAI BŐVÍTÉSE A
BETATHERM KFT-NÉL

A TÁMOGATÁS ÖSSZEGE 48 543 990 FORINT
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE 40%
A Betatherm Kft 1990-ben történt megalakulás óta, társaságunk fő tevékenysége a dizájn-radiátorok gyártása. A korszerű radiátorok jellemzője, hogy a megfelelő műszaki tulajdonságok mellett belsőépítészeti elemként illeszkedjenek a környezetükhöz. Ennek a feladatnak a megvalósítása naponta új kihívások elé állít minden Betatherm dolgozót. Huszonöt éves fennállásunk alapja az innováció volt. Termelésünk 90 %-a jelenleg is exportra kerül. ami megköveteli a korszerű gyártástechnológiát. A GOP pályázat keretein belül, összesen 121.359.096 Ft értékű gépi beruházást tudtunk megvalósítani, melyből a támogatás összege 49.281.818 Ft. Ilyen mértékű beruházást önerőből nem tudtunk volna megvalósítani. A beruházások eredményeképpen nem csak a termelési kapacitásunk növekszik, hanem javulnak a minőségi gyártás feltételei is, Jelentős javulást várunk, az üzemeltetési és termelési költségek csökkentése terén is. A beruházás keretein belül beszereztünk egy korszerű porfestő berendezést, amely az eddigi technológiánkhoz képest 40 % festék megtakarítást fog eredményezni, amely a költségcsökkentésen kívül, környezetvédelmi szempontból is fontos. Az összesen 7 db különféle hegesztő berendezés a robotokkal történő hegesztést támogatja. Az új híddaru segítségével az anyagmozgatásra fordított időt tudjuk jelentősen redukálni. Egy horizontális csomagológéppel a műanyag csomagoló anyag felhasználásunkat felére fogjuk csökkenteni. Adatgyűjtős vonalkód olvasók rendszerbe állításával a termeléskövetést és a készletellenőrzést automatizáltuk. Ennek érdekében ügyviteli rendszerünket új szoftver modullal bővítettük. Piaci jelenlétünket növelni szeretnénk a szomszédos országokban is, ennek érdekében a weblapunkat román és szlovák nyelvű változattal bővítettük. A megnövekedett gyártókapacitás kiszolgálásához, az automatizáláson kívül a dolgozói létszámunk növelésére is szükség lesz. A közeljövőben kb.3-5 fős létszámbővítést tervezünk.

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: GOP-2.1.1-12/B-2013-0639
A PROJEKT BEFEJEZÉSE: 2015.05.21.

Update cookies preferences